8 juni 1958. Fotbolls-VM för herrar på hemmaplan och Sverige spelar sin premiärmatch mot Mexico på ett fullsmäckat Råsunda den 8 juni 1958. Sjutton minuter in i matchen frälser Agne Simonsson Sverige när han gör 1-0. Simonsson gör sedan också 3-0-målet i andra halvlek, vilket blir slutresultatet. Även Nils Erik Liedholm, Li:et i Gre-No-Li, noteras i målprotokollet med ett straffmål. Sverige tar sig sen osannolikt hela vägen till final där man ställs mot Brasilien. Där en ung, fortfarande okänd Pelé blir historisk som den yngsta spelaren att spela, vinna och göra mål i en VM-final. Brasilien vinner finalen med 5-2. Noterbart är Aftonbladets radbrytna logotyp på denna VM-extra-löpsedel. #fotboll #vm58 #vm1958 #soccer #grenoli #nutidshistoria #folkbildning #aftonbladet #mexico #råsunda #solna #stockholm #sverige #sverige🇸🇪 #svenskfotboll #svff #historia #history #nyhet #nyheter #straff #pele #brasilien #worldcup #worldcup1958 #sportnytt #sportnyheter #sportbladet

Skapat av @historiskalopsedlar på instagram.